Doberman.GR ® Αρχική σελίδα Doberman.GR ®
Ο μεγαλύτερος ιστότοπος για Ντόμπερμαν στα Ελληνικά!!!
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ηθικός κώδικας για εκτροφείς

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Doberman.GR ® Αρχική σελίδα -> Εκτροφή
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ads


Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 23, 2018 7:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Ads

Επιστροφή στην κορυφή
βαελΣυμμετάσχουν: 11 Ιούν 08
Δημοσιεύσεις: 358
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 27, 2014 12:16 am    Θέμα δημοσίευσης: ηθικός κώδικας για εκτροφείς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ο Κώδικας που θέσπισε ο Αμερικάνικος Όμιλος για τον Γερμανικό Μολοσσό Μέγα Δανό (Great Dane Club of America, ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς ομίλους των Η.Π.Α.), το 1976.
« Ο ακόλουθος Ηθικός Κώδικας Εκτροφής συστήθηκε για την προστασία και την προαγωγή των καθαρόαιμων σκύλων, των σωστών μεθόδων εκτροφής των και της ηθικής δεοντολογίας στους τομείς του κυνοφιλικού συναγωνισμού και της διαφήμισης. Η αποδοχή του είναι απαράβατος όρος για την εγγραφή ενός μέλους στον Όμιλο.

α) Δεν θα χρησιμοποιήσω στην αναπαραγωγή σκύλους που γνωρίζω ότι πάσχουν από εγγενή ελαττώματα και κληρονομικές παθήσεις, ούτε θα επέμβω τεχνητά για την διόρθωση τέτοιων ελαττωμάτων με χειρουργικό τρόπο προκειμένου ο σκύλος να παρουσιαστεί σε εκθέσεις μορφολογίας. Θα εκτρέφω μόνο σκύλους που έχουν ισορροπημένο χαρακτήρα και θα απέχω της αναπαραγωγής παθολογικά δειλών, κακών ή νευρικών ατόμων.
β) Όλοι οι αρσενικοί σκύλοι που θα διαθέτω ως επιβήτορες θα είναι απαλλαγμένοι από μολυσματικές ασθένειες, θα βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και δεν θα έχουν ελαττώματα που επιφέρουν αποκλεισμό. Η γραπτή συμφωνία επιβάσεως, που θα συντάσσεται και θα υπογράφεται και από τα δύο μέρη, θα καλύπτει όλους τους όρους εκτροφής. Ο ιδιοκτήτης του επιβήτορα υποχρεούται επίσης να παρέχει έγκυρο γενεαλογικό χάρτη του σκύλου (ο οποίος ν΄ αναφέρει τα χρώματα των προγόνων, στις φυλές όπου αυτό είναι απαραίτητο). Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη του επιβήτορα να φροντίσει ώστε η θηλυκιά να ζευγαρώσει μόνον με τον συμφωνημένο σκύλο. Οποιαδήποτε αλλαγή επιβήτορα πρέπει να γίνεται με την εκφρασμένη συμφωνία του ιδιοκτήτη της θηλυκιάς πριν το ζευγάρωμα.
γ) Όλες οι θηλυκιές που θα χρησιμοποιούνται στην αναπαραγωγή, θα είναι απαλλαγμένες από μολυσματικές ασθένειες, σε καλή φυσική κατάσταση και χωρίς κολπικές μολύνσεις/ αφροδίσια νοσήματα. Πιστοποιητικό υγείας, έγκυρος (και χρωματικά ενημερωμένος) γενεαλογικός χάρτης θα παρέχεται από τον εκτροφέα στον ιδιοκτήτη του επιβήτορα.
δ) Δεν θα πραγματοποιήσω χρωματικά απαράδεκτες συζεύξεις. Θα επιδιώξω να διατηρήσω την εκτροφή μου αμιγή ως προς τους επιτρεπόμενους χρωματικούς συνδυασμούς και θα παρέχω χρωματικά ενημερωμένους γενεαλογικούς χάρτες, που θα συμμορφούνται με το Χρωματικό Κώδικα της φυλής].
ε) Όλοι μου οι σκύλοι θα μεταβιβάζονται σε καλή κατάσταση και υγεία τη στιγμή της παράδοσης στο νέο ιδιοκτήτη και θα έχουν υγιή χαρακτήρα. Θα είναι απαλλαγμένοι από ενδοπαράσιτα και εμβολιασμένοι. Αρχείο εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων θα παρέχεται, μαζί με πιστοποιητικό υγείας, προς το νέο ιδιοκτήτη. Θα παρέχονται επίσης γραπτές οδηγίες διατροφής, υγιεινής φροντίδας και εκπαίδευσης και κάθε δυνατή βοήθεια και συμβουλή θα προσφέρεται στο νέο ιδιοκτήτη και μετά την μεταβίβαση του σκύλου.
στ) Όλοι μου οι σκύλοι θα μεταβιβάζονται με γραπτή εγγύηση εναντίον της πιθανότητας εμφάνισης κληρονομικών παθήσεων για ένα έτος μετά την μεταβίβαση και δεν θα μεταβιβάσω σκύλο που εν γνώση μου πάσχει από εγγενή προβλήματα χωρίς να ενημερώσω το νέο ιδιοκτήτη γραπτώς. Θα παρέχω γραπτή απόδειξη πωλήσεως που θα περιγράφει επαρκώς το συγκεκριμένο σκύλο και θα αναφέρει όλες τις εγγυήσεις και τους όρους μεταβίβασης. Θα τηρώ πλήρως τις εγγυήσεις που παρέχονται προς το νέο ιδιοκτήτη.
ζ) Θα παρέχω ακριβή γενεαλογικό χάρτη (χρωματικά ενημερωμένο) και όλα τα αναγκαία για την εγγραφή του σκύλου πιστοποιητικά και έγγραφα. Κανένα έγγραφο δεν θα παραχωρείται επί πληρωμή επιπλέον χρωματικού ποσού ούτε θα μεταβιβάζεται χωριστά από το σκύλο που συνοδεύει. Αν τα έγγραφα παρακρατηθούν, ο συγκεκριμένος λόγος παρακράτησης θα πρέπει να αναγράφεται στο έγγραφο μεταβίβασης, το περιεχόμενο του οποίου ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να συμφωνήσει και να συνυπογράψει.
η) Δεν θα πωλήσω ούτε θα παραχωρήσω ομαδικά μια γέννα από κουτάβια μου, ούτε θα τα δώσω σε εμπόρους, μεταπωλητές ή μεσάζοντες προς πώληση, ούτε θα τα παραχωρήσω ζώα μου ως δώρα σε κληρώσεις ή ως βραβεία σε διαγωνισμούς, ούτε θα μεταφέρω ή μεταβιβάσω κουτάβια ή σκύλους κατά παράβαση των νόμων και του Ηθικού Κώδικα.
θ) Οι διαφημίσεις μου θα είναι έντιμες, ειλικρινείς και σύμφωνες με το νόμο, χωρίς πρόθεση παραπλάνησης. Όλοι οι διαφημιστικοί ισχυρισμοί θα πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη χωρίς δυσκολία. Οι φωτογραφίες δεν θα είναι «ρετουσαρισμένες», αλλάζοντας την εμφάνιση του σκύλου.
ι) Θα παρουσιάζω μόνο σκύλους καθαρούς, ευπρεπισμένους και κατάλληλα προετοιμασμένους για τον στίβο. Δεν θα διαπραγματευθώ την δική μου ή άλλη συμμετοχή με σκοπό την εξασφάλιση διακρίσεων. Θα εμφανίζομαι στους στίβους ευπρεπώς, με ευγένεια και φίλαθλο πνεύμα συναγωνισμού και πάντοτε σύμφωνα με τον Ηθικό Κώδικα Εκτροφής και τα καθήκοντά μου ως μέλος του Ομίλου».
Φυσικά, η παράβαση των περιεχομένων του παραπάνω Κώδικα, υπόκειται σε αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις. Και η τήρησή του επαφίεται βέβαια στην ευσυνειδησία όλων των κυνοφίλων…
από
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να διαβάσουν τις υπογραφές σε αυτό το forum!
Γραφτείτε ή Συνδεθείτε στο φόρουμ!Ένας πολύ "καλός" κώδικας τιμής για εκτροφείς που αν και άγραφος ισχυει και εδώ φαντάζομαι... το κακό είναι πως η τήρηση του επαφίεται στην ευσυνειδησία των εκτροφέων που δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα και ο έλεγχος σχεδόν αδύνατος...
Καλό θα ήταν να υπήρχε και ένας ηθικός κώδικας ομίλων φυλών... αλλά εδώ είμαστε ελλαδιστάν ο πολιτισμός και η ηθική μας φαίνονται ή τουλάχιστον υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας και σε όλα τα επαγγέλματα, εντός και εκτος εισαγωγικών τα "επαγγέλματα".

Δεν υπονοώ κάτι για τον ΟΚΝΕ που τουλάχιστον όσο ασχολιόμουνα ήταν από τους σωστότερους ομίλους που έχω γνωρίσει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Doberman.GR ® Αρχική σελίδα -> Εκτροφή Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.ΣυζήτησηςPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias

Abuse - Αναφορά παραβίασης - Οροι χρήσης υπηρεσίας.
Powered by forumup.gr Δωρεάν forum, Δημιουργήστε το δικό σας φόρουμ δωρεάν! Created by Hyarbor & Qooqoa
TOP - Auto ICRA

Page generation time: 0.159